Helsinki, 28. studenog 2017.

Veleposlanik Buljević predao vjerodajnice predsjedniku Finske Niinistöu

Novi veleposlanik Hrvatske u Republici Finskoj Josip Buljević predao je 28. studenoga 2017. godine vjerodajnice predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović predsjedniku Finske Sauliju Väinämöu Niinistöu čime je i službeno stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Finskoj.

Tijekom razgovora s veleposlanikom Buljevićem predsjednik Niinistö je istaknuo kako su ovo zadnje vjerodajnice koje prima u ovom mandatu te kako se počinje pripremati za izbore koji će se održati u siječnju iduće godine. Čvrsto je uvjeren u svoju pobjedu i nada se skorom dolasku u Hrvatsku koji bi mogao biti njegov prvi državni posjet drugoj državi u drugom mandatu.

Dvojica sugovornika osvrnula su se na političke odnose dviju država koje su ocijenili prijateljskim uz izražene želje za daljnjim jačanjem bilateralne suradnje.

Finska će preuzeti predsjedanje Vijećem Europe nakon Hrvatske u studenom iduće godine dok će Hrvatska preuzeti predsjedanje Vijećem EU nakon Finske 2020. godine što će dvjema državama biti prilika blisko surađivati na pitanjima europskih integracija.

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana